Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A városról

2009.07.20

 

 

 

Gyulai Várfürdő

A Várfürdő története:

Gyula az ország délkeleti részén, Budapesttől 220 km-re fekvő, 35 ezer lakosú üdülő- és fürdőváros. Az 1405 és 1445 között megépült, ma is látható téglavára a környék központjává tette és mint épen maradt téglavár egyetlen Közép-Európában. Várfürdőnk - amely Magyarország talán legszebb gyógyfürdője - az egykori Almásy-kastély 8,5 hektáros kastélyparkjában épült ki, s ma természetvédelmi terület. Az épületek és a medencék elhelyezésekor elsőrendű szempont volt, hogy a kastélykert fáit a lehető legkevésbé érintse az építkezés, s a fürdővendégeket tágas zöldfelület várja. A medencék kedvező elosztásával sikerült elérni, hogy napi tízezer vendég esetén is lehet csendes pihenőhelyet találni a fürdő területén.

 

Várfürdőnk vize alkáli-hidrogénkarbonátos-kloridos gyógyvíz. Magas ásványianyag tartalma miatt barnás tónusa van. Vizeinket hat mélyfúrású kútból nyerjük, melyek közül a legmélyebb 2500 méter. Az fürdő 72 fokos vizét az egészségügyi miniszter 1969-ben gyógyvízzé, 1971-ben a fürdőt gyógyfürdővé és 1985-ben a gyógyfürdő környékét gyógyhellyé nyilvánította. A víz mozgásszervi megbetegedésekre, helyi idegbántalmakra, balesetek utáni rehabilitációs kezelésekre és gyulladásos nőgyógyászati betegségekre alkalmazható kiváló hatással.

 

Egyéb információk: http://www.varfurdo.hu/

GYULAI VÁRSZÍNHÁZ

Tájékozódjon a színházi műsorokról és igény esetén, elővételben segítséget nyújtunk a jegyének megvásárlásához.

Gyulai Várszínház:          www.gyulaivarszinhaz.hu

 

                     KERÉKPÁR KÖLCSÖNZÉSI LEHETŐSÉG

 Tőlünk 50 m-re található a kerékpárkölcsönző , ahol kicsik és nagyok kedvükre válogthatnak a kerékpárok közül .Fedezzék fel Gyulát  és környékét kerékpárral !Hangulatos erdei kerékpárúton tekerjenek át Békéscsabára !

                          Egyéb Fakultatív programok:

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.